Mofeta din Borsec

Mofeta din Borsec

În anul 2010, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a Consilului Judeţean Harghita a fost reconstruită mofeta.

Vechea construcţie a fost demolată şi a fost reconstruită sub forma unei filigorii lângă noua şi moderna construcţie deasupra gazelor ce emană din pământ.

Astfel, în noua clădire pot face tratamente un număr de până la zece persoane odată.

A fost reamenajată aleea începând de la intrarea în Scaunul Rotund până la mofetă, a fost amenajată de asemenea poiana mofetei de unde se poate ajunge pe cărări bine puse la punct la vechea mină de calciu, la punctul belvedere de la vechea carieră de travertin, precum şi la peştera de gheaţă.

De-a lungul aleilor au fost montate bănci, mese, coşuri de gunoi, în poiană au fost amenajate locuri speciale pentru foc, iar pe lângă liziera pădurii au fost montate toalete şi pubele.

Program vizitare: Zilnic între orele 11:00 – 12:00 şi 18:00 – 19:00 .

Bilet de intrare 5 lei/persoană.

Indicaţii

Boli cardiovasculare (arteriopatii periferice, arterite berger, tromboflebite trombangeită obliterantă, venopatii, ulcere de gambă), sechele după infarct miocardic acut dacă aceata nu a avut un debut dramatic, sechele după accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială stadiul I şi II, valvulopatii reumatismale fără tulburări hemodinamice, reumatisme cronice degenerative articulare sau subarticulare, scop profilactic la persoanele cu risc cardiovascular (hipertensivi, nivel crescut al colesterolului, fumători, sedentari cu factori ereditari), efecte benefice în impotenţa sexuală.

Contraindicaţii

Cardiopatia ischemică cu crize frecvente, persoane cu tulburări de ritm cardiac, după un infarct miocardic recent, valvulopatii evolutive, hipertensiune arterială stadiul III şi IV, boli digestive şi renale, bolile pulmonare cronice cu disfuncţii ventilatorii medii şi severe.

Tratamentul de face numai la recomandarea medicului balneolog şi sub atenta lui observaţie!!!

Informatii preluate de pe visitborsec.ro