Mofeta din Borsec

Mofeta din Borsec

In anul 2010, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si a Consilului Judetean Harghita a fost reconstruita mofeta.

Vechea constructie a fost demolata si a fost reconstruita sub forma unei filigorii langa noua si moderna constructie deasupra gazelor ce emana din pamant.

Astfel, in noua cladire pot face tratamente un numar de pana la zece persoane odata.

A fost reamenajata aleea incepand de la intrarea in Scaunul Rotund pana la mofeta, a fost amenajata de asemenea poiana mofetei de unde se poate ajunge pe carari bine puse la punct la vechea mina de calciu, la punctul belvedere de la vechea cariera de travertin, precum si la pestera de gheata.

De-a lungul aleilor au fost montate banci, mese, cosuri de gunoi, in poiana au fost amenajate locuri speciale pentru foc, iar pe langa liziera padurii au fost montate toalete si pubele.

Program vizitare: Zilnic intre orele 11:00 – 12:00 si 18:00 – 19:00.

Bilet de intrare 5 lei/persoana.

Indicatii

Boli cardiovasculare (arteriopatii periferice, arterite berger, tromboflebite trombangeita obliteranta, venopatii, ulcere de gamba), sechele dupa infarct miocardic acut daca aceata nu a avut un debut dramatic, sechele dupa accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arteriala stadiul I si II, valvulopatii reumatismale fara tulburari hemodinamice, reumatisme cronice degenerative articulare sau subarticulare, scop profilactic la persoanele cu risc cardiovascular (hipertensivi, nivel crescut al colesterolului, fumatori, sedentari cu factori ereditari), efecte benefice in impotenta sexuala.

Contraindicatii

Cardiopatia ischemica cu crize frecvente, persoane cu tulburari de ritm cardiac, dupa un infarct miocardic recent, valvulopatii evolutive, hipertensiune arteriala stadiul III si IV, boli digestive si renale, bolile pulmonare cronice cu disfunctii ventilatorii medii si severe. Tratamentul de face numai la recomandarea medicului balneolog si sub atenta lui observatie!!!

Informatii preluate de pe visitborsec.ro